Recyclebaar icon

Gerecyclede keramische tafelbladen

Schoon icon

Kras, hitte en vlek bestendig

Kwaliteitsgarantie icon

Beste prijs-kwaliteit verhouding

Snel in huis icon

Persoonlijke service

De rol van een salontafel in de woonkamer is niet te onderschatten. Niet alleen biedt het praktische ruimte voor het plaatsen van drankjes, boeken, afstandsbedieningen en decoratieve items, het is ook een stijlvolle eyecatcher die de ruimte compleet maakt en samenbrengt. En dus is het de moeite waard om aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste salontafel. 

In deze blog benoemen we alle aspecten waarmee u rekening kunt houden bij het kiezen van een nieuwe salontafel. 

Functie boven de uitstraling

Bij het kiezen van een salontafel zullen veel mensen met name kijken naar de uitstraling van de tafel. Denk aan de kleuren, vormen en stijl die passen bij de rest van het interieur. En hoewel de uitstraling absoluut een belangrijke rol speelt, is het goed om te beseffen dat de functionele eigenschappen doorgaans bepalender zijn voor de waarde in de ruimte. 

U kunt namelijk nog zo’n mooie salontafel in huis halen, als deze vervolgens te groot is en in de weg staat, zal dit al snel voor ergernis zorgen. Om te voorkomen dat uw salontafel een obstakel wordt in plaats van een nuttige aanvulling in uw woonkamer, is het zeker de moeite waard om eerst te focussen op de functie. 

De grootte en vorm van een salontafel

Zoals we bovenstaand hebben genoemd, speelt de grootte van een salontafel een belangrijke rol. U wilt namelijk geen tafel die optisch uit balans is met de rest van uw interieur of praktisch in de weg staat. Tegelijkertijd kan een te kleine tafel weer onvoldoende functioneel zijn. 

Houd dan ook rekening met de beschikbare ruimte in de woonkamer. Over het algemeen is het raadzaam om een salontafel te kiezen die ongeveer twee derde van de lengte van de bank in beslag neemt. Dit zorgt voor een visueel evenwicht tussen de tafel en de zitmeubels en biedt voldoende ruimte voor gebruiksgemak. Zorg ervoor dat u genoeg loopruimte hebt en houdt idealiter een afstand van 40 tot 50 centimeter tussen de tafel en andere meubelstukken aan.

Welke vormen salontafels zijn er? 

Salontafels zijn verkrijgbaar in tal van verschillende vormen en formaten. Kijken we naar de meest voorkomende vormen, dan zijn deze te onderscheiden in: 

  1. Rechthoekige en vierkante salontafels: Rechthoekige en vierkante salontafels zijn nog altijd een van de meest voorkomende vormen. Ze bieden doorgaans veel ruimte en passen bij verschillende interieurstijlen en indelingen. Ze geven een strakke uitstraling aan uw ruimte.
  2. Ronde salontafels: Ronde salontafels hebben geen scherpe hoeken, wat ze veiliger maak in huishoudens met kinderen. Daarnaast kunnen ronde vormen ook zorgen voor een mooi samenspel met strakke lijnen.
  3. Ovale salontafels: Ovale salontafels worden alsmaar populairder! Ze hebben de eigenschappen van ronde en rechthoekige tafels en bieden een groter oppervlak dan ronde tafels.
  4. Salontafels in organische vormen: Salontafels met een vrije vorm of organische vormen zijn steeds populairder geworden vanwege hun unieke uitstraling. Dat zien we ook bij Nyture. Door de speelse vorm creëren ze een eigenzinnig accent in de woonruimte. Met onze waterjet-technologie en handmatige slijptechnieken kunnen wij exact de organische vorm aan uw wensen realiseren. 

Let ook op de hoogte van de salontafel

Bij het kiezen van de juiste hoogte van de salontafel raden we vooral aan om te kijken naar de andere meubels in de ruimte. Met name de bank en het tv-meubel spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de optimale hoogte. Heeft u bijvoorbeeld een lagere bank dan normaal? Stem dit dan goed af met de hoogte van de salontafel. Een salontafel die te hoog is in verhouding tot de bank kan ongemakkelijk aanvoelen bij het bereiken van items op de tafel.

Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de functionaliteit van de salontafel. Als u de tafel voornamelijk gebruikt om drankjes te plaatsen terwijl u op de bank zit, wilt u misschien dat de tafel op een comfortabele hoogte staat, zodat u niet te ver hoeft te reiken.

Het materiaal van de salontafel

Van keramiek tot hout en van kunststof tot marmer. Noem het zo gek niet op of er is wel een salontafel van gemaakt. Salontafels met een natuurstenen uitstraling zijn bijvoorbeeld heel populair in moderne en eigentijdse interieurs. De natuurlijke charme en duurzaamheid van natuursteen zoals marmer, graniet of travertijn voegen een vleugje luxe en verfijning toe aan elke woonruimte. En ook keramische salontafels, die qua uitstraling niet van natuursteen te onderscheiden zijn, winnen snel aan populariteit. 

Daarentegen kan een houten salontafel juist weer een uitstekende keuze zijn voor een meer rustieke, traditionele of warme uitstraling. Welke keuze u ook maakt, het is belangrijk om rekening te houden met zowel de uitstraling als de functionaliteit van de salontafel. 

Stem de kleur af op de rest van de ruimte

Naast de vorm en materiaalkeuze is de kleur van de salontafel een essentieel aspect om in overweging te nemen bij het creëren van een complementair interieur. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren van het tv-meubel, eventuele accessoires in huis of het vloerkleed. 

Heeft u Scandinavische interieurstijl? Dan zijn rustige kleuren zoals wit, crème, lichtgrijs en pasteltinten vaak een goede keuze voor de salontafel. Daarentegen zijn zwarte of donkere salontafels weer uitstekend geschikt voor modernere interieurs, waar ze een krachtig contrast kunnen vormen met lichtere elementen en een gevoel van elegantie kunnen toevoegen aan de ruimte.

Houd ook rekening met de duurzaamheid van de salontafel

Wanneer u een salontafel koopt wilt u natuurlijk dat deze lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik. Let daarom op de kwaliteit van het materiaal en de constructie van de tafel. Hoe beter de kwaliteit, hoe lang de tafel doorgaans met plezier kan worden gebruikt. Sterke materialen zijn onder andere massief hout, metaal, en hoogwaardig keramiek.

Ook de tijd en moeite die u stopt om de salontafel te onderhouden zijn belangrijke overwegingen. Elk materiaal vereist namelijk een andere mate van zorg en aandacht.

Organische vormen, handgemaakt en uniek

Bij Nyture zijn wij groot fan van de organische vormen. Niet alleen geven ze een speelse touch aan onze ontwerpen, ze dragen ook bij aan de unieke uitstraling van de meubelstukken. Met behulp van onze waterjet-technologie en handmatige slijpwerktechnieken kunnen wij exact de gewenste organische vormen realiseren, lettend op ieder detail. Zo weet u zeker dat u een keramische salontafel in huis haalt die niemand anders heeft staan! Uniek, bijzonder en de absolute eye-catcher in de woning. 

Ontdek een ruim assortiment aan keramische salontafels

Keramiek lijkt sprekend op natuursteen en is één van de meest duurzame materialen voor het maken van tafelbladen. Bij Nyture zijn we groot voorstander van keramische salontafels en bieden wij handgemaakte ontwerpen in verschillende vormen en stijlen. Met precisie handmatig afgewerkt voor de beste bescherming tegen krassen en slijtage, zijn ze ontworpen om lang prachtig te blijven en een statement te maken in uw huis of zelfs op kantoor of in de winkel.
In onze webshop vindt u een verscheidenheid aan salontafels in verschillende stijlen. Zo ontdekt u altijd een passende salontafel die uitstekend past bij de totale uitstraling van uw interieur.

Meer Lezen

Bij het kiezen van een nieuwe salontafel zijn er verschillende zaken waar u rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan de vorm, kleur en afwerking van het blad, de hoogte vanaf de grond en de soort coating van het onderstel. Maar ook de keuze in materiaal is er een waar u bewust over na moet denken. 

Niet alleen vertegenwoordigen verschillende materialen ook een andere uitstraling, ze verschillen ook in duurzaamheid en onderhoudsbehoeften. In deze blog gaan we dieper in op de specifieke verschillen tussen vier verschillende materiaalsoorten: graniet, marmer, composiet en keramiek. 

Wat zijn de voornaamste verschillen tussen graniet, marmer, composiet of keramiek? 

Het grootste verschil tussen deze 4 materiaalsoorten zit met name in het feit dat graniet en marmer behoort tot de groep natuurstenen, daar waar composiet en keramiek synthetisch vervaardigde materialen zijn. Hoewel deze ontzettend veel lijken op natuursteen, zijn ze dit in werkelijkheid niet. We zoomen specifiek in op de verschillen in uitstraling, onderhoud en levensduur.

Verschillen in uitstraling

Qua uitstraling doen graniet, marmer, composiet en keramiek weinig voor elkaar onder. Alle vier bieden ze een natuurlijke steenlook, maar met eigen subtiele verschillen die ze uniek maken. Zo heeft graniet doorgaans een robuuste uitstraling met speelse aders en patronen, waardoor elke plaat uniek is. Marmer straalt daarentegen weer wat meer luxe uit, door de gepolijste gloed en de karakteristieke aders die variëren in kleur en intensiteit.

Composiet en keramiek hebben over het algemeen een wat egalere uitstraling, maar kunnen zeer dicht bij de uitstraling van marmer en graniet komen. Keramiek kan zelfs dezelfde soort designs hebben, daar waar men de uitstraling van natuursteen als het ware kan printen op de keramische bladen. Daarom is dit een uitstekend alternatief wanneer u graag een natuurstenen salontafel wilt. 


Verschillen in onderhoud

Hoewel natuursteen, composiet en keramiek veel op elkaar lijken, zitten er toch wat verschil in onderhoud tussen de materiaalsoorten onderling. Graniet en marmer, beide natuursteen, vereisen bijvoorbeeld meer onderhoud om hun uitstraling te behouden. Graniet moet regelmatig met pH-neutrale schoonmaakmiddelen worden gereinigd om vlekken en schade te voorkomen. Marmer is juist weer gevoeliger en vatbaarder voor vlekken en krassen, en vereist speciale reinigers.

Composiet, gemaakt van kwarts en harsen, is een stuk onderhoudsvriendelijker. Het is non-poreus, behoeft geen afdichting en kan eenvoudig worden schoongemaakt met milde middelen.

Keramiek vereist van deze vier het minste onderhoud. Het is extreem hard, niet-poreus, en bestand tegen krassen, vlekken en hitte. Keramiek hoeft niet te worden afgedicht en kan met vrijwel alle schoonmaakmiddelen worden gereinigd.


Verschillen in levensduur

Ook de levensduur van het materiaal is een belangrijke afweging voor het kiezen van de juiste salontafel. Ook daarin verschillen de vier materiaalsoorten aanzienlijk. Zo staat Graniet bekend om zijn extreme duurzaamheid en kan, mits goed onderhouden, tientallen jaren meegaan zonder verlies aan kwaliteit. Marmer is iets minder duurzaam vanwege zijn gevoeligheid voor krassen en vlekken, maar kan met zorgvuldig onderhoud ook lange tijd mooi blijven. 

Composiet heeft een uitstekende levensduur dankzij de combinatie van natuurlijke kwarts en harsen, waardoor het zeer bestand is tegen slijtage en schade. Keramiek biedt de langste levensduur van allemaal; het is buitengewoon hard, hittebestendig en vrijwel onverwoestbaar, waardoor het ideaal is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. 

Wat is het beste materiaal in prijs-kwaliteitverhouding?

Over het algemeen verschillen de prijzen tussen de vier materiaalsoorten behoorlijk, afhankelijk van factoren zoals kwaliteit, herkomst en de bewerking ervan. Graniet en marmer bevinden zich vaak aan de hogere kant van het prijsspectrum vanwege hun natuurlijke oorsprong en het uitgebreide bewerkingsproces. 

Composiet biedt in die zin een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het combineert de elegantie van natuursteen met superieure duurzaamheid en minder onderhoud, vaak tegen een lagere prijs dan hoogwaardig graniet of marmer. 

Keramiek, hoewel dit soms prijziger in aanschaf is dan composiet, biedt weer uitzonderlijke waarde door zijn extreem lage onderhoudsbehoefte en lange levensduur. Daarom is het in prijs-kwaliteitverhouding over het algemeen de beste keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Ook kunt u eindeloos variëren met ontwerpen, formaten en stijlen. En zelfs de dikte van het blad is aan te passen naar 6, 12 of 20 mm. Op die manier kunt u ook daar de aanschafprijs van keramiek naar wens beïnvloeden. 

Keramiek: De juiste keuze in prijs-kwaliteit!

Zoals bovenstaand al langzaam duidelijk is geworden, is keramiek een ontzettende goede keuze wanneer u op zoek bent naar een salontafel die duurzaam is, lang mee gaat, gemakkelijk te onderhouden is en bovendien ook de uitstraling biedt die u zoekt. Het materiaal is daarnaast niet krasbaar, hittebestendig en kan niet roesten. U kunt dus gewoon een kop thee op de salontafel zetten of zelfs de groente snijden wanneer u tv-kijkt. 

Doordat het materiaal gemakkelijker te bewerken is, doet de uitstraling van keramiek meestal niet onder voor de duurdere materiaalsoorten als graniet en marmer. Die uiteraard ook indrukwekkende charmes hebben en een prachtige eyecatcher in de woning kunnen zijn. Keramiek is wat ons betreft dan ook de beste keuze als het aankomt op de prijs-kwaliteitverhouding. 

Keramische salontafels bij Nyture 

Bij Nyture zijn wij groot liefhebber van keramiek. En zoals bovenstaand is onderbouwd kunt u begrijpen waarom. Niet alleen heeft het materiaal ontzettend veel voordelen, het is ook buitengewoon veelzijdig in ontwerp en stijl. Onze keramische salontafels, die handgemaakt zijn en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden, zijn verkrijgbaar in tal van soorten, maten en kleuren. Zo is er altijd een salontafel te vinden dat uw interieur uitstekend aanvult.

Neem een kijkje in onze webshop en ontdek het brede assortiment aan keramische salontafels van Nyture.

Meer Lezen

Vlekken maken we natuurlijk allemaal. Dat is niet erg zolang we de vlekken maar weer wegkrijgen! Onze keramische tafels zijn zeer onderhoudsvriendelijk. We hebben natuurlijk wat extra tips en tricks voor je betreft het onderhoud van het keramische blad en het onderstel. 

Het tafelblad

Het keramische tafelblad is zeer onderhoudsvriendelijk door de unieke eigenschappen van het product. Daarnaast is het geen poreus product waardoor vlekken niet zullen doorsijpelen in het blad (dit is namelijk wel het geval bij bijvoorbeeld marmer, graniet etc.). Je kunt onze keramische bladen het best vergelijken met glas, waar je een vlek zo vanaf kan poetsen en deze niet verder indringt in het glas. 

Voor het reinigen van een keramisch blad kun je eigenlijk elk product wat je in huis hebt gebruiken. Een doekje, water en een drup afwasmiddel is vaak al voldoende om alle vlekken van de tafel te verwijderen. We raden het enkel af om een schuurspons te gebruiken voor het reinigen het blad. Het is dus verder niet noodzakelijk om speciale onderhoudsproducten aan te schaffen. Zorg er altijd voor dat je nog eens met een natte doek over het blad gaat om alle zeepresten te verwijderen en droog de tafel nog even af. 

Het onderstel

De onderstellen van Nyture zijn van hoogwaardige kwaliteit. Onze metalen onderstellen beschikken over een dubbele poedercoating, die ervoor zorgt dat je onderstel beschermd is tegen vocht en roest. Door deze poedercoating is er verder geen onderhoud nodig aan de metalen onderstellen van Nyture. 

Met de onderstellen van houd adviseren we om iets meer op te letten. Deze beschikken namelijk niet over de speciale coating en zijn daarom niet bestand tegen vocht. We adviseren daarom om deze onderstellen niet te nat af te nemen. 

Het is niet nodig om speciale onderhoudsproducten aan te
schaffen voor het onderhouden van onze keramische tafels. 
Genieten zonder zorgen en zonder moeite dus! 

Meer Lezen

De ‘marmerlook’ wordt steeds populairder, maar wat is nu het verschil tussen marmer en keramiek? Waarom wordt keramiek vaker gebruikt voor tafels, keukens en badkamers? Wat zijn de voordelen van keramiek tegenover marmer of andere soorten natuursteen. In deze blog vind je alle antwoorden.

Marmer is niet functioneel

Wij noemen het niet voor niks de ‘marmerlook’. In steeds meer huizen zien we deze chique stijl terugkomen en wint de ‘marmerlook’ van andere materialen. Alleen is marmer zelf helemaal niet functioneel en zelfs zeer poreus, omdat het juist een natuursteen is. Bij een marmeren tafel zal je altijd zeer goed moeten opletten. Als er tijdens een gezellige avond een glas wijn omgestoten wordt dan kan dat al funest zijn voor de marmeren tafel ook al neem je deze direct af. Alle vetten, zuren en vuil trekken direct in het marmer en met geen mogelijkheid dat je deze er nog volledig uit krijgt. Daarnaast is marmer ook niet krasbestendig, waardoor één keer je sleutels op tafel gooien enorme krassen kan achterlaten. Tot slot heeft marmer ook regelmatig onderhoud nodig met speciale natuurzeep om er voor te zorgen dat de chique uitstraling behouden blijft. 

Keramiek wint het van marmer 

Alle bovenstaande nadelen van marmer zorgt ervoor dat er steeds vaker gekozen wordt voor keramiek met, ja je raadt het al, een ‘marmerlook’. Tijdens het productieproces van keramiek wordt het blad op hoge temperatuur gebakken. In onze blog “Hoe wordt keramiek gemaakt?” kun je alle details lezen van het productieproces van keramiek. Dankzij dit proces is keramiek hitte-, vlek, en krasbestendig en daarom dus uitermate geschikt om te gebruiken voor tafels, keukens en badkamers. Daarnaast is keramiek veel onderhoudsvriendelijker dan marmer en heb je hier geen speciale schoonmaakproducten voor nodig. Alle details over het onderhoud van keramiek kun je teruglezen in de blog “Onderhoud | Tips & tricks”. Dus geen zorgen als er tijdens diezelfde gezellige avond nog een glas wijn wordt omgestoten op je keramische tafel. Met een natte doek is deze zo weer schoon en zie je er niks meer van. Wij durven dus gerust te stellen dat keramiek in vele opzichten zeer onderscheidend is ten opzichte van marmer en andere soorten natuursteen. 

Keramische tafels met een ‘marmerlook’ wint in ieder huis
van marmer of andere natuursteen soorten!

Meer Lezen

Keramiek wordt vaak vergeleken met marmer. Soms is het onderscheid ook maar nauwelijks te maken. Keramiek kan daarnaast ook veel andere stijlen hebben zoals beton, hout en zelfs een ‘stonelook’. Veel verschillende soorten en uitstralingen, maar waar wordt keramiek eigenlijk van gemaakt? En hoe komt keramiek aan de vele voordelen zoals krasvast en hittebestendig?  

Wat betekent ‘keramiek’? 

Keramiek wordt al eeuwen lang gemaakt en gebruikt. Het woord keramiek is afkomstig van het Griekse woord ‘keramos’. Vrij vertaald betekent keramos leem, pottenbakkersklei of ook wel werk gemaakt van aarde. Daarom is keramiek eigenlijk een verzamelnaam voor alle voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. 

De winning van klei en zand 

Onze keramische tafelbladen worden gemaakt van zuivere minerale grondstoffen zoals klei en zand afkomstig uit groeves. Voor de productie van de keramische tafelbladen is maar een beperkte hoeveelheid klei nodig waardoor de aanwezige voorraden nauwelijks worden aangetast. De winning van deze grondstoffen gebeurt zeer zorgvuldig en uiteraard met respect voor flora en fauna. De kleiwinningsgebieden krijgen na afgraving nieuwe bestemmingen, veelal als natuurgebied. In de gebieden die vallen onder de Europese Vogel en Habitatrichtlijnen en Natura 2000 wordt er na een exploitatieperiode altijd een milieu herstelplan geschreven en uitgevoerd.    

Productieproces van keramiek 

Zoals hierboven beschreven, zijn klei en zand de belangrijkste grondstoffen voor het maken van onze keramische tafelbladen. Het volledige productieproces bestaat grofweg uit drie stappen: de voorbewerking van klei, het vormen van de kleimassa en het bakken van de klei. 

De voorbewerking van de klei 

De gewonnen klei uit de groeves wordt opgeslagen om er zo een homogeen grondstofmengsel van te maken. Vervolgens worden er verschillende bewerkingen uitgevoerd op de kleimassa. Als eerste wordt de opgeslagen kleimassa samengeperst en gemalen tot een zeer fijne substantie. Vervolgens kunnen er kleurstoffen worden toegevoegd om de juiste gewenste en egale kleur te krijgen. Tot slot wordt het vochtgehalte meten van de fijne kleimassa en eventueel water toegevoegd. De kleimassa moet namelijk de juiste consistentie hebben voor de volgende stap: het vormen van de kleimassa. 

Het vormen van de kleimassa

Bij het vormen van keramiek bedoelen we het proces waarbij de kleimassa gevormd wordt tot bijvoorbeeld een dun blad wat wij kunnen gebruiken voor onze tafels. De kleimassa wordt onder hoge druk geperst in een stalen matrijs. Het vochtgehalte van de kleimassa is hierbij tussen de 4% en 8% en de druk kan variëren tussen 1500 en 7200 ton. In dit proces eindigen we met een dunne plaat samengeperste klei, maar voor de eigenschappen van keramiek is de laatste stap nodig: het bakken van de klei. 

Het bakken van de klei

De samengeperste kleimassa heeft nog niet alle voordelen en ook zeker nog niet de mooie uitstraling van keramiek. Eerst wordt de kleiplaat verhardt door kort te bakken in een oven. Vervolgens kan het blad vervoerd worden naar een locatie waar de uitstraling van hoe we keramiek kennen wordt toegebracht op het blad. Met de speciale inkjet-technologie kan iedere look worden geprint op het blad. Deze technologie is zo ver ontwikkeld dat echt marmer niet meer te onderscheiden is van de geprinte versie op het keramisch blad. Tijdens dit proces zijn er ook verschillende afwerkingen mogelijk. Het is mogelijk om de toplaag van een keramisch blad te voorzien van een egaal reliëf. Zo kan er juist gekozen worden voor een matte afwerking met de look van natuursteen. Verder kan er ook gekozen worden voor een blad met meer reliëf, zoals houtreliëf. 

Als de juiste print is aangebracht op het blad en de juiste afwerking is toegepast, wordt het blad gebakken. Dit wordt gedaan in speciale ovens waar de temperatuur eerst gelijkmatig wordt opgevoerd tot 1200 graden en vervolgens ook weer gelijkmatig gekoeld wordt tot enkele honderden graden. Uiteindelijk wordt het blad afgekoeld naar kamertemperatuur. Tot slot worden er nog kwaliteitschecks uitgevoerd en na goedkeuring worden de bladen gereed gemaakt voor transport om bij ons verder verwerkt te worden tot jouw salontafel!

Duurzaam

Zowel het productieproces van keramiek als het product keramiek hebben duurzame karaktereigenschappen. Zoals hierboven al kort beschreven is er in verhouding zeer weinig klei nodig om een keramisch blad te maken. Dit betekent dat dus de aanwezige kleivoorraden nauwelijks worden aangetast. Daarnaast draagt het gebruik van klei ook bij aan de vorming van nieuwe natuur en een toename van biodiversiteit.  Daarbij komt ook nog dat er strenge regels zijn omtrent de winning van klei en dat er altijd milieu herstelplannen worden geschreven en uitgevoerd na de winning van klei. 

Daarnaast zijn de keramische producten uniek met een zeer duurzame karakter. De levensduur van keramische producten zijn gemiddeld meer dan een eeuw. Verder zijn keramische producten bestand tegen zware weersomstandigheden. Bovendien zijn de producten, kleurvast, vrij van schadelijke stoffen en weinig milieubelastend door de lange levensduur. Daar komt nog eens bovenop dat Nyture enkel de hoogwaardige restanten van de productie van badkamers en keukens gebruikt bij het maken van de salon tafels. Daarmee dragen wij een steentje bij aan een duurzame en circulaire samenleving. 

Al onze keramische tafelbladen zijn uniek met een duurzaam karakter. 
Maak ook een duurzame keuze en kies voor een salontafel van Nyture!

Meer Lezen